Klaus Iohannis: România își dorește să adopte moneda unică europeană

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, 12 februarie, că la reuniunea informală a Consiliului European a evidențiat faptul că România își dorește să adopte moneda unică europeană. Ultima temă abordată în cadrul întrunirii de la Bruxelles a fost consolidarea uniunii economice și monetare și au fost discutate măsurile pentru stimularea investiților, politica monetară și dimensiunea bugetară.

„Am subliniat faptul că România își dorește să adopte moneda unică europeană și vom urmări cu toată atenția actualul proces de consolidare a uniunii economice și monetare”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a participat, pentru prima dată, în calitate de președinte, la întrunirea Consiliului European de la Bruxelles și, cu această ocazie, a făcut cunoștință cu toți șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană. El a discutat cu Angela Merkel, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz. Tot atunci, Klaus Iohannis a avut și o întâlnire cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, întâlnire care a preconizat plecarea președintelui peste câteva zile în capitala Ucrainei, la Kiev.

 

Aryna Creangă

aryna.creanga@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.