Klaus Iohannis, invitat în SUA de către Barack Obama

Klauss Iohannis și Barack Obama

Klauss Iohannis și Barack Obama

Klaus Iohannis a ajuns miercuri în Statele Unite ale Americii, în urma unei invitaţii din partea Președintelui SUA, Barack Obama, unde va participa la Summitul dedicat prevenirii terorismului nuclear, care va avea loc la Washington.

„Atentatele care au zguduit recent Europa pun în pericol nu doar securitatea fizică a cetățenilor noștri, ci sunt un atac împotriva valorilor și principiilor pe care le reprezentăm. România este un membru activ şi responsabil al grupului restrâns al statelor cu capacităţi nucleare relevante, iar prezența la acest Summit reprezintă o chestiune de prestigiu, de consecvenţă şi de influenţă. România va continua să participe activ la procesul de întărire a securității nucleare la nivel global”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis a declarat că a lansat ideea organizării unei structuri educaţionale instituţionalizate pentru cursuri destinate funcţionarilor, politicienilor, diplomaţilor şi personalului din structurile de ordine şi siguranţă publică, având ca temă istoria Holocaustului, combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi discriminării.

Începând din acest an, România va deţine preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

Ana IACUB

Leave a Reply

Your email address will not be published.