Japonia este în căutare de hackeri

Hacker

Hacker

Japonia recrutează hackeri pentru a identifica ameninţările de securitate cibernetică, fiind una din puţinele țări care apelează la astfel de abilităţi pentru a susţine capacitatea de apărare cibernetică.
În urma unui raport din 2014, Japonia a identificat peste 25 de miliarde de încercări de hacking împotriva guvernului sau altor instituţii, în special încercări de obţinere a controlului camerelor de supraveghere publice, potrivit Kyodo News.
Actualmente, Centrul Naţional de Pregătire pentru Incidente şi Strategie pentru Securitate Cibernetică (NISC) căută să formeze o echipă de tineri hackeri, care să lucreze sub tutela guvernului, pentru a întări apărarea cibernetică a ţării.
În luna februarie s-a organizat o competiţie de acest gen, pentru a permite echipelor să îşi demonstreze talentele împotriva ţărilor mari precum: SUA, Rusia, China, Coreea de Sub sau Marea Britanie. Deşi concursul a validat abilităţile de hacking pe scenă publică, acesta a avut ca scop încurajarea participanţilor pentru a deveni „apărători cibernetici”, folosindu-se de cunoştinţele lor pentru a întări securitatea, nu pentru a viola perimetrul altor ţări.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

About The Author

Mă defineşte propriul nume, nu am o categorie în care să mă regăsesc, eu sunt doar Anca. Sunt condusă de instincte, aşa am ajuns la Jurnalism şi m-am îndrăgostit nebuneşte de acest domeniu. Este libertate şi independentă până în culmile gloriei. Mă exprim liber şi scriu din plăcere, de ambiţie şi cu dorinţa de a evolua. Abia descopăr lumea din jurul meu, curiozitatea e atuul cel mai de preţ pe care-l am. Învăţ să privesc lumea obiectiv şi detaşat. Învăţ să mă bucur de momente şi să asimilez experienţele, dar informaţiile să le sortez şi să le împărtăşesc cu ceilalţi. Îmi place ceea ce fac, mă regăsesc în această lume şi doar aici mă simt ca acasă.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.