Japonia este în căutare de hackeri

Hacker

Hacker

Japonia recrutează hackeri pentru a identifica ameninţările de securitate cibernetică, fiind una din puţinele țări care apelează la astfel de abilităţi pentru a susţine capacitatea de apărare cibernetică.
În urma unui raport din 2014, Japonia a identificat peste 25 de miliarde de încercări de hacking împotriva guvernului sau altor instituţii, în special încercări de obţinere a controlului camerelor de supraveghere publice, potrivit Kyodo News.
Actualmente, Centrul Naţional de Pregătire pentru Incidente şi Strategie pentru Securitate Cibernetică (NISC) căută să formeze o echipă de tineri hackeri, care să lucreze sub tutela guvernului, pentru a întări apărarea cibernetică a ţării.
În luna februarie s-a organizat o competiţie de acest gen, pentru a permite echipelor să îşi demonstreze talentele împotriva ţărilor mari precum: SUA, Rusia, China, Coreea de Sub sau Marea Britanie. Deşi concursul a validat abilităţile de hacking pe scenă publică, acesta a avut ca scop încurajarea participanţilor pentru a deveni „apărători cibernetici”, folosindu-se de cunoştinţele lor pentru a întări securitatea, nu pentru a viola perimetrul altor ţări.

Anca Pascal

anca.pascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.