Iohannis: „Locul Marii Britanii este în Uniunea Europeană”

David Cameron și Klaus Iohannis

David Cameron și Klaus Iohannis

Președintele Iohannis a avut o întrevedere la Bruxelles, astăzi, 11 iunie, cu prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron. Una dintre temele abordate de oficiali a fost problema imigrației.

„Am subliniat clar că nu poate fi pus în discuție dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în Uniunea Europeană. Libertatea de mișcare a forței de muncă este unul dintre principiile de bază ale UE, iar asigurarea egalității de tratament între toți cetățenii Uniunii este fundamentală și trebuie garantată”, a declarat Klaus Iohannis. Totodată, șeful statului a ținut să menționeze că locul Marii Britanii este în Uniunea Europeană.

Întâlnirea a avut loc în contextul renegocierii relațiilor dintre Marea Britanie și UE în urma alegerilor parlamentare din mai și a adus în discuție referendumul privind apartenența Marii Britanii la UE.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

About The Author

Cred în puterea cuvântului şi mai cred că fără muncă, dedicaţie, dorinţă, inspiraţie şi responsabilitate nu există „frumos". Cert e că puterea e în noi, îmi asum şi bunele, şi relele şi cred că ne-am născut pe acest pămînt pentru a învăţa cât mai multe. Încerc să fac lucrurile cât pot eu de bine.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.