Investiție de milioane pentru un profit de câțiva lei

Telescaun Iași

Telescaun Iași

Telescaunul din zona de agrement Ciric, a devenit o investiție inutilă. Acesta a fost inaugurat în 2013 și nici la ora actuală nu și-a scos investiția, ci doar 0,5% din aceasta.
Are o viteză foarte mică, respectiv 6 minute şi 11 secunde, pentru 363 de metri, având cel mai scurt traseu din țară. Nici peisajul nu este unul extraordinar pentru vizitatori, deoarece acesta merge pe deasupra unei păduri defrișate de la marginea orașului. În vara anului trecut erau cam 60 de persoane pe săptămână care îl utilizau. Ca și cum nu era de ajuns, atracția turistică s-a defectat, având nevoie de reparații. Un bilet pentru adulți costă 8 lei, unul pentru copii este 5 lei, iar dacă traficul va fi la fel, investiția se va recupera în aproximativ 300 de ani.
„În urma reviziei anuale, s-a descoperit o deficienţă la una dintre piesele cu care funcţionează telescaunul. Firma care asigură mentenanţa va importa res­pectiva piesă din străinătate şi, până la sfârşitul acestei luni, telescaunul va fi redat publicului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.
În 2014, fostul vice-primar, actualul primar, vorbea de o extindere peste lac a telescaunului. De atunci, oficialii municipalității nu au mai luat în discuție acest proiect.
Elena Mormeci

elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.