Internetul – O Lume reală sau virtuală?

Internet

Internet

Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, lansează campania „INTERNETUL – O LUME FĂRĂ CAPCANE” , în data de 10 Februarie, care este desemnată a fi „Ziua Siguranței pe Internet” . Această campanie are drept scop creşterea gradului de informare al elevilor din mediul liceal cu privire la folosirea în siguranță a internetului, precum și cu privire la criminalitatea informatică.

Activitățile care  vor avea loc pe parcursul acestei campanii țin de întâlnirile cu liceenii și cadrele didactice din unitățile școlare din Iași, Pașcani și orașele Hârlău și Târgu Frumos. Polițiștii vor distribui materiale de informare, atât în școli, cât și în spațiile publice, vor organiza activități de educație nonformală destinate tinerilor și vor mediatiza mesajele preventive.  De asemenea, sunt puse în discuție și diferite teme cu apel la securitatea și prevenirea fraudelor  bancare, cum ar fi siguranța cardurilor, navigarea corectă și în siguranță  pe  internet, folosirea serviciului Internet Banking, fraudele prin e-mail și site-uri etc.

„Dispozitivele mobile au cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani şi oferă în prezent o multitudine de funcţii. Implicit apar și riscurile. Furtul de identitate este  una dintre experiențele neplăcute pe care le poate trăi un adolescent care trebuie să înțeleagă că telefoanele mobile, tabletele sunt de fapt minicomputere și folosirea lor trebuie făcută cu aceeaşi precauţie ca în cazul calculatoarelor. Nu în ultimul rând, este necesară o informare a tinerilor în ceea ce privește fraudele bancare . Băncile au ajuns să facă parte din viaţa noastră de zi cu zi: ne primim salariile în cont, plătim cumpărăturile cu cardul şi verificăm câţi bani mai avem la ATM-uri sau Internet Banking”, declară polițiștii Biroului de Prevenire a Criminalității.

Campania se va desfășura în perioada februarie-iulie 2015, iar partenerul principal în derularea acesteia este Asociația „Salvați copiii Iași” .

 

Mădălina Micu

madalina.micu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.