Institutul Socola, dotat cu un nou computer tomograf

Computer Tomograf

Computer Tomograf

În urma unei proceduri de licitaţie, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi va fi dotat cu un Computer Tomograf (CT), finanţat de Ministerul Educaţiei în valoare de 1,9 milioane de lei.

Acest dispozitiv medical are un sistem inteligent de scădere a dozei de radiaţie X, fiind extrem de util pentru studiul oricărui organ şi ţesut al corpului omenesc, precum: traumatisme ale ficatului, splinei, rinichilor; afecţiuni osoase; afectiuni vasculare; afecţiuni mediastino-pulmonare.

Avantajele Computerului Tomograf constau în exactitatea şi rapiditatea afişării rezultatelor finale ale pacientului, cu o durată de câteva minute. De asemenea, aceasta metodă nu este dureroasă şi are un preţ mai redus spre deosebire de examinarea RMN. Astfel, în urma unei analize financiare, prin dotarea spitalului cu acest aparat, bugetul Institutului va economisi 600.000 de lei pe an.

„Achiziţionarea unui Computer Tomograf este o investiţie necesară atât pentru bolnavi, cât şi pentru domeniul de cercetare a Institutului Socola. Din punct de vedere al spaţiului, îndeplinim condiţiile, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică efectuând primele evaluări în acest sens. Cu siguranţă, în acest an, bolnavii Institutului vor putea efectua aceste investigaţii în unitatea medicală”, a declarat Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Aparatul va fi amplasat în spaţiul în care funcţionează Radiologia, înainte de a începe examinarea pacienţilor, acesta va trece printr-o procedură stadard de testare.

 Ana IACUB

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.