Înjunghiat în penitenciar

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași

Un deținut din Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a văzut moartea cu ochii după ce a fost înjunghiat în piept de către un coleg de celulă. Condamnații, cu vârste de 23 și 35 de ani, trebuiau să ispășească o pedeapsă de șase ani și șase luni de închisoare, respectiv 10 ani și trei luni, ambii acuzați de tâlhărie. În dimineața zilei de 17 februarie a avut loc un conflict între cei doi, care s-a sfârșit prin înjunghierea unuia dintre ei cu un cuțit improvizat dintr-o coadă de lingură în torace.

„Am fost sesizați cu privire la faptul că într-o cameră de detenție a avut loc un conflict spontan în urma căruia o persoană privată de libertate a fost înțepată cu un obiect improvizat. S-a anunțat personalul medical al unității, care a acordat primul ajutor victimei, după care s-a sunat la 112. S-a făcut raport de incident, s-a anunțat parchetul și judecătorul delegat și s-a declanșat o anchetă internă. Persoana rănită va mai rămâne internată câteva zile”, a declarat Mihaela Agheorghiesei, purtătorul de cuvant al Penitenciarului Iași.

Un echipaj SMURD s-a deplasat de urgență la fața locului și a transportat victima la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Bărbatul este în afara oricărui pericol, însă agresorul va suporta consecințe drastice.

Ingrid Bejan

ingrid.bejan@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.