În Iași, autoritățile nu sunt surprinse de ninsori!

Ninsorile din ultima vreme au impus numaidecât luarea unor măsuri și întreprinderea unor activități de deszăperire în oraș. Miercuri, 11 ianuarie, primarul orașului, Mihai Chirica, a convocat ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în urma căreia s-a trecut imediat la treabă.

Joi noaptea, echipele Citadin SA au avut intervenții de deszăpezire și supralărgire cu autogrederele în cartierele Tătărași, Aviației și Bularga și în zona Bucium-Vișani. De asemenea, au fost împrăștiate tone de sare pe principalele șosele din oraș: șos. Nicolina, bd. Păcurari, bd. Independenței, bd. Poitiers, str. Sărărie, str. Vasile Lupu, str. Eternitate și zona Copou. În centru, au fost împrăștiate 6 tone de clorură de calciu.

Vineri dimineața a fost încărcată zăpada din Piața Mihai Eminescu, de pe șoselele Nicolina, Bucium și Păcurari și de pe strada  Petru Rareș. Toată zăpada strânsă este transportată în zona C.A. Rosseti și la fostul hipodrom din CUG. Topitorul de zăpadă al Citadin SA funcționează în Baza de producție Sf. Ioan.

Ieri noapte, a fost colectată zăpada strânsă în parcările de pe str. Agatha Bârsescu și de la Teatrul Național, de pe străzile Matei Milo, 14 Decembrie, Cuza-Vodă, Păcurari, Nicolina și din pasajele „Octav Băncilă” și „Mihai Eminescu”.

În noaptea aceasta, echipajele Citadin SA se vor ocupa de zona Tudor Vladimirescu, de cea a gării și de str. Gavril Muzicescu.

Duminică seara, se va interveni în zona bd. Cantemir și pe Moara de Vânt.

De reamintit că primarul Mihai Chirica a făcut un apel public către conducătorii de autovehicule să nu își mai parcheze mașinile pe străzile de categoria I și în zonele menționate mai sus, pentru eficientizarea lucrărilor și curățarea completă a străzilor. Intervențiile de deszăpezire vor fi amintite ieșenilor prin fluturași care vor fi împărțiți pe stradă de către polițiștii locali și de către alți angajați ai municipialității

Comandamentul de Iarnă al Iașului lucrează non-stop, așa că orice probleme legate de starea drumurilor pot fi sesizate la nr. de telefon 0232.236.000.

Mara MAȚCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.