Ieșenii sunt invitați să ia parte la proiectele de dezvoltare urbană

Palatul Roznovanu

Palatul Roznovanu

Municipalitatea ieșeană a demarat consultarea publică în vederea îmbunătățirii și dezvoltării orașului Iași. În acest sens, reprezentanții Primăriei au editat câteva mii de broșuri care vor fi distribuite la centrele de cartier din județ. Ieșenii vor putea, astfel, să-și expună punctul de vedere și, totodată, să vină cu idei noi de implementare a unor proiecte ce vizează toate domeniile de activitate.

„Este prima formă de abordare a unei dezbateri publice pentru o strategie de dezvoltare și cea mai mare dezbatere publică din istoria acestui oraș. Așteptăm ca toți ieșenii, indiferent de nivelul de pregătire, profesional sau intelectual, să-și spună punctul de vedere cu privire la temele pe care le-am propus. Acestea sunt sănătatea, educația, sportul, cultura, economia, mediul, incluziunea socială și conectivitatea”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Printre aceste proiecte se numără extinderea sistemului de supraveghere video în zone cu risc de infracțiuni și în parcurile de joacă pentru copii, modernizarea și extinderea iluminatului public în oraș, amenajarea parcului public de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, infrastructura de agrement pe râul Bahlui, reabilitarea și modernizarea Parcului Copou, dar și a zonei Frumoasa.

Pentru realizarea acestora se va apela la fonduri europene, valoarea totală fiind estimată la 300 milioane de euro.

Letiția Gheorghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.