Ieșenii pot deveni înotători sau ambasadori la cea de-a VI-a ediție Swimathon

Fundația Comunitară Iași organizează a VI-a ediție a evenimentului „Swimathon”, ce se va desfășura pe 1 iulie, la Ştrandul Municipal din Iași. Swimathon reprezintă o competiție sportivă de înot, iar până pe 1 iulie poate înseamnă un cadru de fundraising, un prilej de participare și auto-determinare.

Începând de astăzi, 3 mai, ieșenii pot deveni înotători sau ambasadori la cea de-a VI-a ediție a evenimentului. Echipa de înotători poate avea între unu și șase membri, care vor înota pe 1 iulie la Ștrandul Municipal Iași. Aceștia sunt încurajați să strângă fonduri pentru cauzele pe care le susțin. Obiectivul minim de strângere de fonduri este de 3 000 de lei pentru echipa ONG-ului, respectiv 4 000 de lei pentru echipele din companii.

„Noi, Fundația Comunitară Iași, strângem fonduri anul acesta la Swimathon pentru două programe ale noastre cu tradiție: Fondul de Burse – prin care oferim burse copiilor cu rezultate foarte bune la învățătură sau care fac performanță într-un anumit domeniu, dar au resurse financiare reduse; Fondul Ştiințescu – prin care finanțăm proiecte creative din domeniul educației STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică); Swimathon este cadrul de întâlnire al ieșenilor care mișcă lucrurile în comunitate, care vor să schimbe ceva. Este singurul eveniment de acest tip (de strângere de fonduri prin înot) și ne bucurăm că de la ediție la ediție, ieșenii rezonează din ce în ce mai mult cu acest mecanism și își doresc să se implice activ și pro-activ.”, a declarat Doris-Amalia Cojocariu, Grant Manager la Fundația Comunitară Iași.

Anul acesta, înotătorii pot alege una dintre următoarele ore tematice: Swim IT Challenge: două ore dedicate echipelor din companiile IT; Swim’N’GO: o oră dedicată cercului de prieteni din ONG-uri; Swim Colour: o oră în care înoată echipele din firme și ONG-URI; Swim Fun: o oră în care înotătorii pot veni cu rățuşca de cauciuc preferată, colacul de salvare sau costumul de scafandru și Swim Talents: o oră dedicată înotătorilor talentați.

Evenimentul este la a VI-a ediție. Cele cinci ediții au mobilizat de la donatori individuali și companii 590 000,42 de lei pentru 90 de proiecte locale, demers în care au participat 1 044 de înotători și s-au implicat peste 5 000 de donatori.

Alina BATCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.