Iașiul se află în febra lucrărilor

Iașiul se află în febra lucrărilor

Iașiul se află în febra lucrărilor

Orașul Iași beneficiază de noi modernizări, fiind scoase la licitație noi lucrări în zona Nicolina – Podu Roș, în cadrul proiectului „Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţională Sud”.

După acțiunile de montare și nivelare a liniilor de tramvai din zona Nicolina – Podu Roș, începute la sfârșitul lunii februarie, Proiectul „Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţională Sud” are în plan începerea unor noi lucrări. Una dintre primele ținte o reprezintă locul de sub pasajul Nicolina, unde se lucrează la consolidarea structurilor de rezistență, care conform oficialităților municipale, reprezintă un risc de degradare rapid dacă nu se fac reparații. De asemenea, în zona Podu Roș – Podul de piatră va fi oprită circulația tramvaielor și va fi turnat asfalt pe o lungime de 100 de metri. Din cauza lucrărilor efectuate, circulația pe Șoseaua Națională se va desfășura doar pe trei benzi.

„Podu Roş este cea mai mare intersecţie a oraşului şi necesită o atenţie specială, întrucât prezintă cele mai mari probleme de trafic. Problema intersecţiei ţine de faptul că reuneşte multe străzi principale, care, la rândul lor, unesc cartiere importante din oraş. Deşi considerată un sens giratoriu modern, întrucât caracteristicile de design şi regulile de trafic sunt diferite faţă de intersecţiile circulare, sunt înregistrate relaţii conflictuale de trafic şi accidente prin coliziune”, au explicat oficialii municipalității. De asemenea, banda pentru bicicliști din Nicolina va fi prelungită.

O mare parte din banii alocați acestor recondiționări sunt din fonduri europene nerambursabile, suma estimată atingând 8,3 milioane de lei.

Elena Mormeci
elena.mormeci@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.