Iașiul, pentru 5 zile, oraș medieval

 

Cavaleri medievali

Cavaleri medievali

A treia ediție a festivalului „Iașiul medieval” va avea loc începând cu ziua de miercuri, 24 iunie, până duminică, 28 iunie. În fața Palatului Culturii, ieșenii vor  asista la o întoarcere în timp a orașului, ce constă în evenimente și concerte cu specific medieval. Cavalerii, meșteșugarii și dansurile caracteristice acelor vremuri vor transforma esplanada Palatului într-un loc ce dă viață istoriei.

„Este un festival de care Iaşiul are nevoie, pentru că aşa putem redescoperi gustul ieşenilor pentru vechile valori, pentru istorie şi divertismentul cu specific. Vrem foarte mult ca publicul să interacţioneze cu invitaţii noştri, să se bucure de diversitatea din program şi să participe la întâlnirile cu artiştii din Transilvania şi nu numai. În celelate oraşe se întâmplă demult aceste poveşti în stil medieval şi încercăm să îi dăm şi Iaşului un rol în acest sens”, a declarat Liliana Diaconu, managerul festivalului.

În cele cinci zile de program, ieșenii vor putea să achiziționeze obiecte confecționate de meșteșugari, vor asista la spectacole susținute de copii, vor vedea lupte medievale și vor putea admira ținutele domnițelor și ale cavalerilor.

Cristian Hitruc

cristian.hitruc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.