Hidratare pentru zilele caniculare

Zile caniculare

Zile caniculare

În zilele caniculare este necesară hidratarea corpului prin lichide. Este benefic să consumăm  apă minerală, apă plată și sucuri naturale neîndulcite. Iar băuturile ce conțin alcool și cafeină sunt interzise, chiar dacă berea rece răcorește pe moment, apoi te moleșește. De asemenea, iaurtul, fructele și legumele cu conținut mare de apă sunt favorabile pe timpul verii. În perioadele caniculare, mare atenție trebuie să le oferim vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și copiilor, dar și orelor în care ne expunem la soare.

„În intervalul 10.00 – 17.00, e bine să stăm în camere ventilate, bine aerisite. Efortul fizic ar trebui oprit în acest interval. Dacă, totuşi, este musai să umblăm prin soare, atunci trebuie să ne îmbrăcăm cu haine din bumbac, in sau mătase naturală, de culoare deschisă, haine ample, vaporoase, care să împiedice încălzirea”, a precizat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) pentru Mediafax.ro.

În perioadele caniculare capul trebuie să fie acoperit, iar înainte de a pleca de acasă se recomandă aplicarea unei creme cu un factor de protecție ridicat pe faţă, braţe şi picioare.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.