Hangariada, festival de artă și zbor

Asociația „Zbor Alternativ” Moldova în parteneriat cu Aeroclubul „Alexandru Matei” din Iași și Maideyi Events organizează a șaptea ediție a celui mai mare festival outdoor dedicat artei și zborului, în weekend-ul 26 – 28 mai, la Aeroclubul „Alexandru Matei” Iași.

Evenimentul îmbină acte artistice desfășurate în mai multe domenii: teatru, muzică, arhitectură, pictură, sculptură, fotografie, dans cu pasiune pentru activitățile aeronautice. Cele trei zile ale festivalului vor găzdui numeroase concerte, expoziții diverse, acțiuni caritabile și de impact social.

Ieșenii vor avea ocazia să experimenteze saltul cu parașuta de la 3 000 de metri. La eveniment vor lua parte: Hawks of Romania – formația de înaltă acrobație a Aeroclubului României care evoluează pe avioane Extra 300 – și Blue Wings – echipa de parașutism a Aeroclubului, precum și componenți ai loturilor naționale de planorism și parașutism.

Unul dintre obiectivele principale ale festivalului este promovarea valorilor culturale locale, în acest scop realizându-se diverse acțiuni de identificare și sprijinire a artiștilor ieșeni, oferindu-le șansa de a se afirma în cadrul unui eveniment de amploare.

Ediția din 2017 va fi cea de-a șaptea, prima ediție datând din 2013. În 2013 participanții au fost în număr de câteva sute, în 2015 cifra acestora a depășit 5 000, iar în 2016 a ajuns la 14 000.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul: www.kompostor.ro sau din locațiile partenere. Un abonament pentru toate cele trei zile valorează 58 de lei.

Alina BATCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.