„Guvernul nu a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internațional”

Victor Ponta

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat că: „Guvernul nu a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Consiliul European (CE) în actuala evaluare, cele două instituții cerând creșterea abruptă a prețului la gaze, atât pentru populație cât și pentru Centralele de Energie Termică (CET-uri), din aprilie și restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara și Oltenia”.

FMI și CE au cerut ca liberalizarea prețului la gaze să fie aplicată din luna aprilie a.c. pentru populație și CET-uri, cu o creștere a prețului la gaze de la 53,5 MWh la 62 MWh.

Victor Ponta a respins această solicitare, considerând că nu constituie un echilibru între creșterea economică și protecția mediului, cu argumentul că populația și CET-urile nu pot suporta o astfel de creștere.

Guvernul a respins, de asemenea, și cererea FMI și CE în ceea ce privește companiile energetice Hunedoara și Oltenia. FMI și CE au cerut restructurarea „masivă și radicală” a companiilor energetice, iar Guvernul a fost de părere că „o astfel de restructurare nu ar salva industria de profil, ci, dimpotrivă, ar diminua semnificativ importanța acestui sector”.

Larisa Lazăr

larisa.lazar@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.