Grupare specializată în trafic de minori la Iași

Trafic de persoane

Trafic de persoane

Mai mulţi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au destructurat, la dată de 12 mai a.c., o grupare infracţională care ar fi exploatat sexual tinere în Italia. Aceştia au efetuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Iaşi şi Paşcani.
Membrii grupării, şi anume cinci bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, ar fi recrutat prin înşelăciune 30 de tinere, dintre care şase minore, pe care le-ar fi cazat şi exploatat în Roma, Italia. Acestea au fost exploatate sexual, fiind obligate să practice prostituţia la stradă.
“În urmă percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism de lux, 3.130 de euro, 400 USD, 14 telefoane mobile, o tabletă, documente şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, trei dintre persoanele în cauza au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
La acţiune au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

Georgiana CONSTANTINESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published.