Greșeală în declarația de avere a președintelui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

În declarația de avere a președintelui României, Klaus Iohannis, se găsesc venituri din îndemnizația de președinte încă din anul 2013, când nu activa în această funcție. În declarația completată în iunie 2015 este menționată suma de 2012 lei în dreptul funcției de președinte al României.

„Declaraţia de avere publicată pe site-ul administraţiei prezidenţiale cuprinde informaţii corecte privind veniturile aferente anului 2014, realizate de către preşedintele României. Documentul menţionat conţine o eroare materială la punctul VII – Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat – venitul anual încasat 2013, în loc de 2014, cum ar fi corect. Menţionăm că au fost demarate toate procedurile legale de corectare a acestei erori materiale, inclusiv la Agenţia Naţională de Integritate”, răspunde Klaus Iohannis pentru România TV.

Potrivit b1.ro, Klaus Iohannis a achiziționat în perioada 1992-2007, șase locuințe, cumpărate din banii de meditații, salarii și chirii: „Din relativ puțini bani și ce am avut totuși, am pornit cu soția de la un apartament de 4 camere pe care ni l-am cumpărat din banii de nuntă. Din acei bani și bani adunați din meditații, din salarii, am facut următoarea achizitie, am închiriat-o, am adunat banii, am mai făcut una, am închiriat-o. Alte afaceri, nu”, declară Klaus Iohannis.

În ceea ce privește banii din conturi, nu se constată o creștere semnificativă. Dacă în 2009 avea 19.060 euro, 4.062 dolari şi 50.000 de lei, în prezent, banii din conturi reprezintă 13.500 euro, 9.000 dolari şi 91.000 de lei.

Adelina ASMARANDI

Leave a Reply

Your email address will not be published.