Google prinde din urmă competitorii

Magic Leap

Magic Leap

Google se pregăteşte să lanseze o versiune Android pentru aplicaţiile de realitate virtuală, care va concura cu software-urile construite de Samsung sau Microsoft. Potrivit “Wall Street Journal”, zeci de ingineri lucrează la acest proiect. Producătorii doresc să ofere acest sistem de operare gratuit. Purtătorii de cuvânt de la Google nu au dorit să comenteze subiectul.
Realitatea virtuală devine cea mai căutată platformă, având un viitor promiţător, iar Google va trebui să concureze cu marile firme precum Microsoft, care lansează HoloLens şi Facebook, care a achiziţionat Oculus Rift, iar în cadrul Conferinţei de Game Developers din San Francisco din acest an, Oculus a mai încheiat un contract de parteneriat cu Samsung.
Ca răspuns acestor investiţii majore ale competitorilor, Google a investit în Magic Leap, un proiect start-up care doreşte să dezvolte un sistem portabil pentru realitatea augmentată. Această mică companie a şi lansat un clip în colaborare cu Weta workshops, studio-ul care a creat efectele speciale din Lord of The Rings, care să arate viziunea proiectului.

Anca Pascal

ancapascal@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.