Golani de nevoie

Ioan Rus

Ioan Rus

Din 1990 până în 2015 sunt destul de mulți ani, au apărut destule generații, iar oamenii au început să se schimbe. Sâmbătă, 13 iunie, se împlinesc 25 de ani de când tinerii au ajuns celebrii „golani”.

La 25 de ani fără două zile, un ministru al transporturilor, Ioan Rus, s-a gândit la traumele despărțirii unei familii. Adevărul este că nimeni nu poate înțelege de ce un membru al familiei ar vrea să se sacrifice pentru binele celor dragi, cu atât mai mult  –  să se lipsească de confortul și iubirea celor din jur pentru a pleca, în încercarea de a obține un trai mai bun pentru „curve” și „golani”.

Sunt unul dintre acei „golani”, mama mea fiind plecată și făcând tot posibilul ca eu să am un trai decent și să beneficiez de o educație. Probabil mamei nu i-a spus nimeni că e mai ușor să-mi procure o diplomă pe care scrie „masterand”, dar a preferat să plece, să obțină banii care, printr-un mod sau altul, să plătească salariul miniștrilor.  Deranjază cumva faptul că unii oameni aleg să muncească extrem de mult și fac anumite sacrificii pentru a trimite acasă aproape salariul mediu pe economie dintr-o țară mai dezovltată?

În aceeași situație se află câteva mii de familii. Familii care se transformă din cauza unei sume de bani mult prea mare, după cum insinuează domnul Rus. Cine nu s-ar schimba radical când obține 700 de euro pe lună, pe lângă un salariu mediu, de aproximativ 300 de euro?

După ce ministrul transporturilor și-a dat demisia, acesta a declarat: „Intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români”. Este adevărat, în Italia, a doua limbă vorbită este româna, iar în Paris, Madrid sau Londra au apărut tot mai multe magazine cu specific românesc. De ce? Pentru simplul motiv că nu te poți descurca nicăieri în România. Oportunitățile sunt aproape inexistente, iar unde există, tinerii află că voluntariatul nu le plătește chiria, iar în lipsa unui tată care să ne dăruiască o afacere, cei mai mulți aleg să-și termine studiile și să părăsească țara.

O astfel de declarație nu face altceva decât să denote o ideologie de extremă stânga, care pare că se simte destul de bine în conducerea minunatelor plaiuri mioritice.

Domnule Rus, golanii și curvele de pretutindeni vă salută.

Albert Arcuda

albert.arcuda@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.