Gala Excelenței în Educație. Olimpicii ieșeni au fost premiați

Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Județean Iași și Centrul de Excelență Iași au organizat cea de-a VI-a ediție a Galei Excelenței în Educație. Evenimentul a avut loc joi, 7 decembrie, în sala Aula Magna „Haralamb Vasiliu” din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV).

Anul acesta au fost premiați 226 de profesori îndrumători și 341 de elevi olimpici, atât la concursuri naționale, cât și la concursuri internaționale. „Gala Excelenței în Educație este de șase ani evenimentul de marcă al școlii ieșene. Anul acesta premiem peste 500 de elevi și profesori. Sunt premii acordate în bani, plachete, distincții, cărți și obiecte electronice. Sunt doar simboluri care confirmă aprecierea noastră, a școlii ieșene, susținută, bineînțeles, și de comunitate, pentru elitele din învățământul preuniversitar ieșean. Avem și două elemente noi. Primul este o secțiune nouă – Secțiunea Premiile partenerilor, în care parteneri academici sau agenți economici premiază elevi cu performanțe deosebite. Al doilea element este faptul că Revista Excelsior este îmbogățită printr-o secvență de abordări teoretice, centrată pe educația de excelență.”, susține prof. dr. Genoveva Farcaș, inspector școlar al Inspectoratului Școlar Județean Iași. Premiul pentru elevul anului a fost desemnat Mălinei Strugaru, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național, care a primit medalia de argint în urma Olimpiadei Interdisciplinară de Științele Pământului.

De menționat este faptul că pentru organizarea acestui eveniment, Primăria Municipiului Iași a investit suma de 80.000 lei. Primarul Mihai Chirica a ținut un discurs în sprijinul elevilor Municipiului Iași, unde a precizat faptul că le este recunoscător pentru faptul că „au făcut să se vorbească atât de frumos despre oraș”.

Gala Excelenței în Educație, cel mai amplu eveniment educațional derulat anual în Județul Iași, a fost inițiată în 2012, la inițiativa fostului inspector școlar general, prof. dr. Camelia Gavrilă.

Sursa: Evenimentul Regional al Moldovei

Gabriela ISACHE

Leave a Reply

Your email address will not be published.