Fostul primar al Pașcaniului, condamnat la închisoare

Grigore Crăciunescu

Grigore Crăciunescu

Deputatul și fostul primar al municipiului Pașcani, Grigore Crăciunescu a fost condamnat definitiv de instanța supremă, la un an și zece luni de închisoare cu suspendare, pentru un conflict de interese.

Procurorii Parchetului l-au trimis în judecată pe deputatul PNL , în octombrie 2013. Acesta a fost acuzat că, în perioada în care a fost primar al municipiului Paşcani, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său. Potrivit rechizitoriului , Grigore Crăciunescu a perfectat cu acesta,”realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Pe lângă toate acestea a şi activat într-una dintre aceste firme până la momentul dobândirii calităţii de primar.
„De menţionat este şi faptul că unul dintre aceste acte juridice vizează concesiunea prin încredinţarea unei suprafeţe de teren intravilan, situat vis-a-vis de Primăria oraşului Paşcani şi în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societăţile comerciale al căror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafeţei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitaţie publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preţ de 219 euro/an (faţă de preţul stabilit într-un proiect iniţial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcări ce urma să deservească laboratorul de analize medicale care aparţinea familiei inculpatului”, toate acestea fiind notate în rechizitoriu.
În perioada 2008- 2012 Grigore Crăciunescu a fost primar al municipiului Paşcani, iar în decembrie 2012 a obţinut un mandat de deputat, candidând din partea USL.
Sursă foto: ZDI    
Sursă știre: 7EST
Mădălina Micu

Leave a Reply

Your email address will not be published.