Finanţare a programelor pentru dezovoltarea locală din Vrancea

Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat pe 8 martie distribuirea a 14,5 milioane de lei localităților vrâncene, constând în sume repartizate din TVA şi sume din cotele din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017. Banii sunt alocați județului Vrancea prin Legea nr. 6/2017 privind bugetul de stat pentru anul curent. Cu toate acestea, parlamentarii liberali nu au votat încă proiectul de hotărâre, pe motiv că nu sunt mulţumiţi de repartiţia banilor. Directorul Direcţiei Economice, Dumitru Diţă, a explicat modul cum a fost făcută repartiţia sumelor. A arătat că s-a ținut cont și de sumele alocate localităților, prin formulă, de către Finanțele Publice.

„Toate localitățile din Vrancea au nevoie de bani pentru finanțarea programelor pentru dezovoltare locală, însă suma pe care noi o alocăm este limitată. Solicitările localităților sunt în sumă de 130 de milioane de lei. Consiliul Județean repartizează numai 14 milioane de lei, deci puțin peste 10% din necesarul localităților. Am ținut cont și de solicitările localităților, dar am ținut cont și de sumele repartizate de Administrația Finanțelor Publice Vrancea și în funcție de acest aspect am vrut să echilibrăm cât de cât sumele primite în totalitate de localități. Nu am ținut cont de criterii politice în repartizarea acestor sume“ a declarat Dumitru Diţă, directorul Direcţiei Economice.

Prin această hotărâre se doreşte atât modernizarea şi dezovoltarea localităţilor ce au stagnat din aceste puncte de vedere în ultimii ani, cât şi devoltarea unor alte noi investiţii tot în acest sens. De asemenea, județul Vrancea va primi puțin peste 11 milioane de lei din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pentru anul 2017. Aceste sume sunt ușor în creștere pentru anii 2018, 2019 și 2020.

De reținut că nici în următorii trei ani, previziunile bugetare nu sunt cu mult mai mari. Astfel, în 2018 va fi alocată suma de 11,2 milioane lei, în 2019 va fi alocată suma de 12,5 milioane lei, iar în 2020 va fi alocată suma de 12,5 milioane lei.

Sursa: monitorulvn.ro                                                                                              

 Delia POSTELNICU

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.