Filmul „De ce eu?”, din 27 februarie în cinematografe

Imagine din filmul „De ce eu?”

Imagine din filmul „De ce eu?”

Filmul „De ce eu?”, regizat de Tudor Giurgiu, va putea fi vizionat în cinematografe începând cu 27 februarie.

Producția românească este bazată pe fapte reale și prezintă cazul lui Cristian Panait, care s-a sinucis la un an de la numirea sa în fucție de procuror la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului Curții Supreme de Justiție.

„Un film inspirat dintr-o realitate atât de puternică poate fi făcut într-o mie de feluri. Pe mine, însă, mă interesează strict demontarea mecanismelor prin care un om puternic, la propriu și la figurat, ajunge în doar 20 de zile să-și ia viața. Ce mecanisme, ce resorturi interne se declanșează în momentul în care descoperi că tot sistemul pentru care ai lucrat și în care te-ai format e corupt și putred din temelii? E, practic, un film despre dezintegrarea rapidă a unui om care alege să lupte, din interior, împotriva sistemului”, a declarat Tudor Giurgiu.

Din distribuție fac parte: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

Filmul a avut patru proiecții speciale în București, Iași, Timișoara și Cluj în perioada 10-13 noiembrie 2014.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.