Filmul „Comoara”, premiat la Cannes

Comoara

Comoara

Lungmetrajul „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a fost premiat la a 68-a ediție a festivalului de film de la Cannes. Acesta a fost distins cu Premiul „Un Certain Talent”, în secțiunea „Un Certain Regard”, unde a participat alături de altă peliculă românească, „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean.
Filmul îi are în rolurile principale pe actorii Cuzin Toma, Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei. Acesta spune povestea unui om obișnuit, angajat la primărie, pe nume Costi, care  încearcă să își ajute vecinul în găsirea unei comori ascunse de străbunicul său înainte de venirea comuniștilor la putere.

Porumboiu este la ora asta un cineast consacrat. Important mi se pare altceva, că are distribuitor pentru filmul său, importantul distribuitor Wild Bunch, deja îmi spunea Corneliu Porumboiu că este cumpărat în șase țări filmul lui. Și în ultimă instanță acesta este cel mai important lucru la Cannes, să ajungi să fii difuzat. Altfel, poți să fii genial, dar vei muri în glorie”, a spus Cristian Tudor Popescu într-o intervenție telefonică la Digi24.

Lungmetrajul va avea premiera pe data de 29 mai în România.
La secțiunea „Semaine de la Critique”, țara noastră a participat cu scurtmetrajul „Ramona” al regizorului Andrei Crețulescu și a obținut premiul „Canal Plus”.

Cristian Hitruc

c.hitruc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.