Festival de muzică populară la Vaslui

Festival

Festival

Festivalul-concurs național “Cântec drag din plai străbun”, aflat la ediția a XIII-a va avea loc în zilele de 9 și 10 aprilie 2016, la Vaslui. Acompaniamentul interpreților va fi asigurat de orchestra profesionistă de muzică populară “Rapsodia Vasluiului” a Primariei municipiului Vaslui.

Participanții vor interpreta o melodie de muzică populară românească reprezentativă pentru zona folclorică respectivă și un fragment dintr-o doină sau o baladă. „Anul acesta ne așteptăm la un număr mare de concurenți, dar și de spectatori, mai cu seamă că avem în Gala Laureaților o serie de recitaluri care promit: micuța senzație de la „Românii au talent”, Nicoleta Iancu, interpreta Carmen Cornaci și Silvia Bordeianu-câștigătoarea trofeului în anul 2014. Ne așteptăm la concurenți din toate zonele țării, la toate secțiunile. În ceea ce privește aportul meu, voi contribui la înregistrarea festivalului și transmiterea acestuia online.”, a declarat Claudiu Bulete, compozitor și membru al juriului.

Se vor acorda: marele premiu, premiile I, II, III, mențiuni pentru fiecare categorie. Juriul va fi alcatuit din specialiști în domeniu. Organizatorii evenimentului sunt ANCCSR – Filiala Casa de Cultură Vaslui, Primaria municipiului Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și Radio Iași.

Teodora PANAINTE

Leave a Reply

Your email address will not be published.