Femeie aflată sub control judiciar, în urma unei tentative de omor

O femeie din comuna Bălțați, a ajuns după gratii după ce pe numele său a fost emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Ieșeanca a fost acuzată că a încercat să-și ucidă soțul în urma unui conflict provocat de gelozie.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatei, cercetată penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, pentru o perioadă de 30 zile.”, susțin judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Din primele relatări, se pare că cearta la care au ajuns cei doi membri ai familiei a pornit de la o presupusă relație pe care femeia ar fi avut-o cu un alt bărbat. În urmă cu două luni, aceasta a inițiat acțiunea de divorț, și mai mult de atât, s-a mutat din căminul conjugal însă mai revenea uneori la fosta locuință, așa cum s-a întâmplat și aseară. Conform oamenilor legii, bărbatul este cel care a început cearta, iar după mai multe reproșuri, femeia a luat un cuțit din bucătărie pe care l-a înfipt în spatele victimei. „Victima a căzut la podea, dar a reușit să iasă din curtea casei, unde a strigat după ajutor, care au sunat la 112.”, precizează Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Victima a fost transportată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași, unde medicii au constatat că viața sa a fost pusă în pericol de leziunile suferite, pe când în cazul femeii, în urma unei expertize psihiatrice s-a constatat că aceasta avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Sursă: Evenimentul Regional al Moldovei

Gabriela ISACHE

Leave a Reply

Your email address will not be published.