Fără tarife roaming în Uniunea Europeană

Roaming

Roaming

Tarifele de roaming în Uniunea Europeană ar putea fi eliminate în doi ani. Gunther Oettinger, comisarul european pentru economia și societatea digitală, dorește ca roamingul să fie eliminat din 2017. Anterior, acesta a mai avut o inițiativă similară, dar companiile de telecomunicații și alte state membre au venit cu obiecții asupra acestei decizii.

„Comisia Europeană (CE), guvernele celor 28 de state membre şi Parlamentul European vor cădea de acord asupra acestui lucru în scurt timp”, a declarat Gunther Oettinger.

Gunther Oettinger a semnalat că Uniunea Europeană trebuie să stabilizeze piața de telecomunicații. În Europa sunt 280 de companii de telecomunicații, iar în SUA – doar patru.

Aproximativ 23 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă din România au vorbit 67 de miliarde de minute în anul 2014, fiind un procentaj cu 5,3% mai mare decât în 2013. Statistica ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) arată că anul trecut s-a vorbit cu 40% mai mult în alte rețele mobile și a crescut consumul de voce în roaming cu 53%.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.