Eveniment caritabil în Iași: „Copacul cu haine”

Copacul cu haine” este o acțiune socială inițiată de Cristina Hurdubaia și organizată împreună cu cei de la CSR Group. Va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la orele 14:00, în parcul Copou. Scopul evenimentului este de a aduna îmbrăcăminte, încălțăminte, mâncare, jucării și rechizite pentru familiile nevoiașe de la țară. Cristina Hurdubaia, inițiatoare și organizatoare la nivel național a acțiunii „Copacul cu haine” a răspuns la câteva întrebări legate de eveniment.

De ce ați pornit această inițiativă?

„Inițiativa Copacul cu haine nu a pornit în urma unei strategii de „De ce?”, ci în urma unei întrebări ad-hoc, dintr-o seară geroasă de ianuarie 2016, când am intrat în casă și m-am întrebat cum or supraviețui în gerul ăla oamenii străzii. Așa că ideea a venit ad-hoc, aducându-mi aminte de o acțiune asemănătoare din străinătate. După ce timp de o săptămână am stat zilnic în Parcul Cișmigiu din București, împărțind hainele donate oamenilor străzii, am decis să continui și am ajuns deja la a șasea ediție în București, dacă n-o fi chiar a șaptea, că nu am făcut o monotorizare.”

Ce efect credeți că va avea evenimentul asupra oamenilor din Iași?

„Va trebui să așteptăm, pentru că e prima dată când este organizată în Iași și nu sunt în măsură să dau pronosticuri. Pot spune că la București a avut și are mare succes, pentru că niciodată nu am strâns mai puțin de nouă camioane de haine, alimente, încălțăminte, rechizite, jucării. Cert este că am ales Iașul și pentru faptul că o bună bucată din viața mea mi-am petrecut-o acolo ca jurnalist.”

Au fost oamenii receptivi la această idee?

„Da. Cred că oamenii au nevoie de alți oameni care să aibă și darul de a mobiliza și darul de a convinge. Și mai ales să aibă încredere, aici e punctul cheie.”

Acțiunea „Copacul cu haine” are loc pentru prima dată în Iași, în ziua de 1 aprilie, de la orele 14:00.

Sabina-Iulia Pintea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.