Elevii ieșeni vor susține bacalaureatul special la Brașov

Examenul de bacalaureat

Examenul de bacalaureat

Elevii care au în lunile iunie-iulie olimpiade naționale, internaționale, competiții sportive sau care vor să aplice pentru universitățile din străinătate vor putea susține examenul de bacalaureat mai devreme. Bacalaureatul special se va desfășura anul acesta în perioada 14-27 mai, la Brașov.

Inspectoratul Școlar Județean Brașov va afișa lista cu unitățile de învățământ care vor găzdui centrele de examinare. Candidații se vor putea înscrie în zilele de 14 și 15 mai, urmând ca între 16 și 21 mai să aibă loc probele de competențe lingvistice și digitale. Probele scrise încep de pe 23 mai cu limba şi literatura română, continuă pe 24 mai, când va fi proba obligatorie a profilului și se încheie pe 25 mai cu proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 26 mai, elevii de alte naţionalităţi vor suţine proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultatele se vor afişa pe 26 mai, până la ora 18.00, iar contestaţiile pot fi depuse în intervalul 18.00-20.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 27 mai.

Cei care doresc să-și susțină examenele în această perioadă trebuie să aibă în vedere toată materia care va intra în programa pentru bacalaureat.

„Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen”, au precizat printr-un comunicat de presă reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Anul trecut, s-au înscris 107 elevi, dintre care şapte au fost din Iaşi, cinci dintre ei fiind elevi la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Copou.

 Letiția GHEORGHIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.