Elevii ieșeni au obținut rezultate excelente la olimpiadele de limbi străine

Olimpiadă

Olimpiadă

Iașiul se clasează și anul acesta pe cele mai bune poziții privind rezultatele obținute de elevi la olimpiadele naționale de limbi străine. Astfel, la etapa națională a Olimpiadei de Limbă Engleză, care s-a desfășurat în perioada 18-22 aprilie la Târgu Jiu, Miruna Filichi și Miruna Miron, eleve ale Colegiului Național din Iași, au reușit să obțină Premiul al II-lea, respectiv mențiune, în contextul în care la această disciplină se acordă câte un premiu din fiecare categorie pe nivel de studiu.

Nici la Olimpiada de Limbă Rusă Modernă, care a avut loc între 17 și 20 aprilie la Slobozia, rezultatele nu au întârziat să apară. S-a înregistrat un număr de 12 premii acordate elevilor de la Colegiul Economic Administrativ, de la Liceul de Informatică, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, precum și de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”.

De asemenea, Olimpiada Națională de Limbi Romanice (Limba franceză, Limba itaniană și Limba spaniolă), desfășurată anul acesta la Piatra Neamț în intervalul 18-22 aprilie, s-a soldat cu 13 premii și mențiuni, lotul ieșean fiind alcătuit din 19 elevi.

Așadar, Iașiul se menține și în 2016 la un standard ridicat, din punct de vedere al educației. Rezulatele elevilor ieșeni sunt cu atât mai valoroase cu cât la nivel național se acordă doar câte un singur premiu I, II și III la fiecare categorie de concurs, iar concurența este acerbă, elevii selectați fiind cei mai buni din județ.

Letiția Gheorghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.