Efectele nocive ale telefonul mobil

Telefon mobil

Telefon mobil

Cel mai utilizat mijloc de comunicare, aparent inofensiv, dar care ridică tot mai multe semne de întrebare în ultima perioadă, este telefonul mobil. În urma unor studii, specialiștii afirmă că acesta este principalul factor al tumorilor cerebrale. Din acest motiv, cadrele medicale urmăresc cu atenție acest fenomen și ne sfătuiesc să-l folosim cu moderație.

În America, aproape 30% din populaţie are un telefon mobil, iar ţările nordice sunt lideri mondiali cu 40% din danezi, 50% din norvegieni şi suedezi şi aproape 60% finlandezi. În Marea Britanie, aproape jumătate din copiii cu vârste între 7 şi 16 ani au telefon mobil.

Telefonul mobil emite radiație asemenea cuptorului de microunde, doar că într-o cantitate mult mai mică. Așa cum cuptorul încălzește mâncarea, undele mobilului încălzesc celule umane, afectându-le în mod negativ.

Diferite cercetări arată că între 20% şi 60% din energia emisă de un telefon mobil este absorbită de capul utilizatorului. Procentul absorbit depinde de tipul telefonului, tipul de antenă (cele scurte, care nu pot fi extinse sunt mai periculoase, concentrând energia în capul utilizatorului) şi de cât de departe este emiţătorul celui mai apropiat releu de transmisie, deoarece cu cât este mai slab semnalul de la releul de transmisie, cu atât puterea telefonului va creşte pentru a menţine legătura cu reţeaua.

Nu se pune problema să renunțăm la ele, dar ne putem proteja de efectele nocive ale acestuia prin abordarea câtorva măsuri de protecție extrem de simple. Un bun exemplu ar fi limitarea duratei conversațiilor. Nu oferiți copiilor mai mici de 12 ani telefoane mobile, nu țineți televizorul sau calculatorul în camera în care dormiți, așa cum acesta emite unde electromagnetice, chiar dacă sunt oprite. Păstrați o distanță de minim 30 cm și nu dormiți cu telefonul lângă cap.

Fericirea constă în primul rând în sănătate! Aveți grijă de ea!

Emanuela Viziteu

ema.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.