Efectele miraculoase ale cafelei

Cafea

Cafea

Cafeaua este poate cea mai îndrăgită băutura stimulatoare de energie, dar și cea mai utilizată. Cafeina acționează asupra sistemului nervos și ne dă acea senzație de energie, de revigorare, efect ce-l resimțim după ce bem o ceașcă de cafea. De asemenea, conține o mulțime de alte substanțe care au efect benefic asupra organismului, datorită prezenței antioxidanților.

Ei bine, medicii nutriționiști ne asigură ca efectele pozitive nu se opresc aici. Cafeaua consumată moderat poate reduce grăsimile din sânge, controlând nivelul colesterolului.

Doctorul Șerban Damian susține că stimulează secrețiile la nivelul digestiv, pentru o bună stimulare a tranzitului intestinal. Dar să nu uitam și de partea proastă. Consumată în cantități industriale, cafeaua poate induce hiperstimularea organismului, de unde și tahicardia, palpitațiile, starea de agitație, insomnia și starea de anxietate.

Tot doctorul Șerban Damian ne atenționează, sfătuindu-ne să  evităm hiperstimularea organismului, în special persoanele cu sensibilitate sau cele care au un fond patologic, pentru a nu agrava anumite boli.

Pe lângă toate acestea, cafeaua poate fi utilizată și în cosmetică. Zațul rămas de la cafea poate fi utilizat cu încredere în masajele pentru combaterea celulitei, ajutând la stimularea organismului în procesul de diminuare a țesutului adipos.

Emanuela Viziteu

emanuela.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.