Dublă lansare Adenium la București

Castelul din Carpați

Castelul din Carpați

Editura Adenium a lansat, la sfârșitul lunii ianuarie, două noi albume de acțiune , reinterpretate după Jules Verne. „Castelul din Carpați” și „Povești” au fost lansate vineri, 30 ianuarie, ora 18:00, gazda evenimentului fiind librăria Anthony Frost din București.

„Castelul din Carpați” și „Povești” fac parte din colecția BD Junior, care conține reinterpretări ale unor cunoscute romane și povești din literatură pentru copii. De asemenea, poveștile sunt transpuse în benzi desenate, realizate în condiții grafice deosebite.

Albumul „Castelul din Carpați” este o adaptare a romanului omonim de Jules Verne. Acesta conține aventură, iar acțiunea se petrece într-un castel aflat la podișul Orgal, la câțiva kilometri de satul Verești din Transilvania.

„Povești” reprezintă o adaptare după Ion Creangă și îi ajută pe copii și tineri să descopere poveștile copilăriei.

Adrian Cioroianu a declarat despre „Povești”: „Toată lumea  are impresia că-l știe pe Ion Creangă. Dar să știți că pe măsură ce apar alte generații în școală, acestea sunt tentate mai mult de Harry Potter decât de Nică. Ion Creangă ajunge să li se pară un personaj de istorie antică. Benzile desenate însă, pot să promoveze interesul tinerilor pentru valorile fundamentale ale culturii române; nu doar ale literaturii, ci și ale istoriei, în egală măsură.”

Ingrid Bejan

ingrid.bejan@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.