Doina Azoicăi a fost suspendată din funcția de prorector. Reacția rectorului

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF), prof.univ.dr. Viorel Scripcariu a hotărât să accepte solicitarea doamnei prof.univ.dr. Doina Azoicăi de a se suspenda din funcția de prorector, luni, 10 ianuarie, a.c. Această decizie a fost luată în urma hotărârii Tribunalului de a fi condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.Dacă această sentință va rămâne definitivă, fostul prorector va trebui să efectueze  și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Doina Azoicăi a fost găsită vinovată pentru luare de mită. Aceasta a acceptat în mod ilegal înscrierea lui Haizoun El Houssine la UMF în perioada când era decan al Facultății de Medicină Generală. Tânărul i-a dat acesteia drept recompensă o tavă și un ceainic de argint în valoare de 900 lei. Studentul a fost și el condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.                        

„ Acest eveniment nu afectează nici într-un fel Universitatea. Tot ce a fost de spus a fost redactat în comunicatul de presă al UMF „Grigore T. Popa” Iași. Nu am nimic de declarat în plus ”, a comunicat prof.univ.dr.Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

 Doina Azoicăi ocupa funcția de prorector responsabil cu Sindicatele, ONG-urile, Comunitatea Locală, Strategia Instituțională, Evaluarea Academică și Relațiile cu Organizațiile Studențești. În urma suspendării, Consiliul de Administrație și Senatul Universității a hotărât ca postul să fie ocupat provizoriu de conf. univ. dr. Mihai Danciu, prorector responsabil cu Studiile Universitare – Ciclul de Studii Învățământ Fundamental.

Alisa Georgiana PORCARU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.