Diminuarea infracțiunilor din județul Iași

Polția română

Polția română

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a constatat diminuarea infracțiunilor.

 Comparativ cu anul trecut, infracțiunile privind relațiile sociale au scăzut cu 23%, infracțiunile contra autorităților cu 37,5%, iar infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, cu 25%. De asemenea, infracţiunile de înşelăciune înregistrează scăderi cu 5%, cele de tulburare de posesie cu 2%, infracţiunile de furt, scad cu 63%.

 „Urmare a intensificării activităţilor de patrulare şi a acţiunilor preventive desfăşurate de poliţiştii ieşeni se constată că trendul infracţiunilor stradale este descendent. Spre exemplu, infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi cele de tulburare a liniştii publice înregistrează scăderi de 33%.

Siguranţa rutieră reprezintă una din priorităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, astfel că poliţiştii rutieri au organizat zilnic acţiuni preventive pe drumurile publice şi au participat la instruiri pe linie rutieră cu elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi. Au fost constatate 350 de fapte penale, la regimul circulaţiei rutiere”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

 De asemenea s-a înregistrat o scădere cu 13% a accidentelor rutiere grave şi cu 42% a răniţilor grav din aceste evenimente rutiere.

 Polțiștii ieșeni au desfășurat peste 400 de activități preventive cu elevii din unitățile de învățământ preuniversitare, în scop informativ, au pus în aplicare 644 mandate de aducere, au efectuat 24 de razii, au fost organizate aproximativ 800 de acţiuni cu efective mărite, peste 6000 de controale directe, activități ce au dus la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor din județul Iași.

 Au fost aplanate 1200 stări conflictuale și au fost soluționate peste 7000 de petiții, scrisori și reclamații, marcând o creștere cu 43% decât anul trecut.

Adelina ASMARANDI

Leave a Reply

Your email address will not be published.