Detoxifierea – un moft sau o necesitate?

Alimente pentru detoxifiere

Alimente pentru detoxifiere

S-a răspândit o „modă” în rândul persoanelor publice de a promova diverse mituri legate de curele de detoxifiere. Și cum sezonul de iarnă se apropie de sfârșit, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu o serie de alimente necesare într-o cură de detoxifiere, numai bune pentru „înviorarea” organismului.

Grapfruitul ajută la curățarea sistemului digestiv și poate preveni formarea pietrelor la rinichi. Este redus în zaharuri și calorii, tocmai de aceea este potrivit și în diete.

Merișoarele ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar, dar ele te pot scăpa de asemenea și de toxinele din corpul tău, astfel eliminând substanțele nocive și lăsându-ți organismul curat și sănătos.

Lămâile revigorează digestia prin eliberarea de enzime, iar vitamina C ajută la transformarea toxinelor într-o formă solubilă ce poate fi eliminată cu ușurință din organism.

Sfecla este o sursă foarte bună de vitamina B3, B6 și C. Sfecla asistă ficatul și vezica biliară să descompună toxinele, iar fibrele ei sunt perfecte pentru digestie și eliminare. Sfecla crudă tocată și combinată cu verdețuri este o alegere ideală pentru organism.

Merele furnizează o cantitate importantă de fibre și substanțe  nutritive și ajută la stimularea funcției bilei, organ care are rol, alături de ficat în curățarea toxinelor. Fibra solubilă din mere, pectina, este de mare ajutor în eliminarea metalelor grele și a aditivilor alimentari din organismul uman.

Consumat ca atare, tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat a se folosi în cazul gripelor, pneumopatiei, infecții bacteriene. De asemenea ajută la filtrarea toxinelor din sistemul digestiv. Atenție, însă, consumul excesiv de usturoi cauzează voma, arsuri gastrice sau sindrom dispeptic.

Dacă vrei ca rezultatele să nu întârzie să apară introdu aceste alimente în cura de detoxifiere și combină-le cu sport, iar organismul tău se va bucura de un aer proaspăt și vei căpăta noi forțe pentru sezonul ce vine. Nu uita, cura de detoxifiere nu trebuie să dureze mai multe de șapte zile, iar lichidele nu trebuie să lipsească.

Emanuela Viziteu

ema.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.