Detoxifierea, esențială în viața noastră

Detox

Detox

De câţiva ani, detoxifierea a devenit un “must” al sezonului de primăvară şi nu numai. După trei luni în care ne-am “încălzit” cu tot felul de mâncăruri, deşi gustoase, deloc benefice pentru organismul nostru, dorinţa de a fi mai sănătoşi şi poate să pierdem câteva kilograme înaintea sezonului estival, este esenţială.

Detoxifierea este o cură ce va permite ficatului şi sistemului digestiv să beneficieze de o pauză, ajutându-ţi corpul să se concentreze pe eliminarea excesului de toxine acumulate. Astfel, metodele sunt variate în ceea ce priveşte această dietă de scurtă durată.
O cură de detoxifiere nu ar trebui să dureze mai mult de cinci zile, deoarece organismul trece foarte repede la un alt stil de alimentaţie. Detoxul este o perioadă pentru organism când punem metabolismul în repaus, când îi dăm posibilitatea să consume energia şi în altfel de procese şi asta înseamnă să-l curăţăm de tot ce înseamnă digestie. Digestia în organism şi metabolizarea substanţelor hrănitoare presupun un consum de 70, 80 la sută din energie. Şi dacă ușurăm lucrul acesta, respectiva energie poate fi folosită în alte scopuri.
Dar detoxifierea nu este o cură de slăbire, nu este un stil de viaţă, nu putem mânca aşa în fiecare zi şi mai ales, nu este un tratament pentru foarte multe probleme, începând de la constipaţie şi până la colesterol. Deci nu printr-o cură de detoxifiere putem normaliza nişte constante biologice pentru că ea, până la urmă, este un episod de scurtă durată pentru a da un restart organismului.
Detoxul a fost conceput în mod clasic să fie folosit de două ori pe an, primăvara şi toamna, tocmai pentru că acestea sunt momentele când metabolismul nostru se schimbă radical.
Detoxifierea variază de la a bea un set de sucuri special concepute pentru acest proces, sau o simplă dietă bazată pe fructe şi legume în mod special.
Georgiana Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.