Decorație regală pentru „Universitatea Alexandru Ioan Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza"

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va primi, miercuri, 25 martie,  decorația regală „Nihil Sine Deo” pentru cea mai veche universitate modernă. Cu o istorie îndelungată, aproximativ 155 de ani de la înființare, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) este prima universitate a noului stat România. Ceremonia va avea loc la Castelul Peleş, iar decoraţia va fi conferită de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

La ceremonia de la Castelul Peleș vor participa prof. univ. dr. Vasile Ișan, președintele Senatului și prof. univ. dr. Constantin Rusu.

„Multe dintre aspectele noastre academice sunt datorate regelui Carol I și regelui Ferdinand, chiar și regelui Carol al II-lea din timpul perioadei interbelice, precum și fondatorilor ei, domnitorului Alexandru Ioan Cuza și prim-ministrului Mihail Kogălniceanu”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Ișan.

În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se bucură de un număr de peste 25.000 de studenți și de aproximativ 800 de cadre didactice.

Emanuela Viziteu

ema.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.