Decanul Facultății de Medicină Generală Iași, trimis în judecată

11356199_936482166403034_1112250921_nDecanul Facultăţii de Medicină din Iaşi, Doina Azoicăi, a fost trimisă în judecată în data de 4 iunie 2015. Aceasta a fost acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual. Alături de ea au mai fost implicate alte două persoane: Serban Ionela Lăcrămioara, prodecanul Facultății de Medicină și medicul Buhus Ligia Nicoleta. Totodată, procurorii au trimis în judecată doi cetățeni marocani, sub control judiciar. Cei doi cetățeni sunt de asemenea implicați, Haizoun el Houssine sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, iar Agha Romeen fiind și el complice.

Procurorii au expus în fața Instanței motivele pentru care sunt acuzați inculpații. În ziua de 22 noiembrie 2014, inculpata Azoicăi Doina, decan al Facultății de Medicină Generală Iași, a primit de la inculpatul Haizoun El Houssine, care a fost ajutat de Agha Romeen prin intermediul altor persoane care nu au grad de vinovăție diferite lucruri. Printre acestea se află o tavă confecționată din cupru, argintată, cu greutatea de 1.359,90 grame, dar și un ceainic argintat, confecționat din alamă, cupru și zinc. După cele primite, a acceptat înscrierea fiului inculaptului Haizoun El Houssine în cadrul facultății unde este decan, deși acest lucru era ilegal.

La data de 18 noiembrie, inculpatele Azoicăi Doina şi Şerban Ionela-Lăcrămioara, au semnat procesul verbal în care a fost aprobată înscrierea la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, acestea au atestat fals că au verificat actele de studii. Candidatul nu obținuse un document pentru anul II de studiu, ci doar pentru anul I în vederea scrisorii de acceptare la studii, iar pentru situația școlară avea o foaie matricolă ștampilată în Belgia, dar fără semnătura instituției. Pe 20 noiembrie, Azoicăi Doina a aprobat solicitarea de înscriere direct în anul II de studii la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi (UMF), chiar dacă cu documentele pe care le avea putea fi înscris doar în anul I. Inculpata Buhuş Ligia-Nicoleta, în calitate de medic, a eliberat în data de 1 octombrie 2014 o adeverință în care atestă că fiul inculpatului Haizoun El Houssine a fost consultat și că este clinic sănătos pentru a se înscrie la facultate, deși el nu era în România în acel moment.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate.

Paula Misiuc

paula.misiuc@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.