De la Înviere, la spital

Spital

Spital

După Înviere, ușor, ușor, s-a umplut sala de așteptare din unitatea de urgențe de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Sute de oameni s-au prezentat cu afecțiuni ale sistemului digestiv. Deși medicii îi avertizează pe pacienți să nu facă exces de mâncare de sărbători, aceștia ajung la spital, iar numărul lor crește de la an la an.

Persoanele care au venit la spital au prezentat afecțiuni precum: pancreatite, colicistite, apendicite, hemoragii digestive superioare, în unele cazuri fiind necesară terapia intensivă.

Ideal ar fi să nu mâncăm la aceeași masă și cantități foarte mari de carne de miel și cârnați și eventual și drob. Nu mai luăm în calcul și ouăle, dacă sunt consumate în cantități mari pot declanșa tot felul de tulburări digestive,” a precizat Alina Rusu, nutriționist.

Aparent, cauza acestor tulburări digestive este perioada îndelungată de post, iar de sărbători, românii uită să se mai oprească din mâncat, preferând să facă o vizită la spital în locul unei diete echilibrate și o plimbare prin parc.

Monica Tărăboi

monica.taraboi@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.