Cum influențează sportul activitatea creierului

Cum influențează sportul activitatea creierului

Cum influențează sportul activitatea creierului

Este bine de știut că mersul alert și chiar o plimbare ușoară pun sângele mult mai bine în circulație. Astfel, cu un minimum de efort puteți obține beneficii enorme pentru întreg organismul și pentru creier. Specialiști susțin că odată cu acestea avem o irigare mai bună, vasele nu mai sunt îngroșate, scad și grăsimile în sânge, iar un creier care este irigat bine, funcționează mai bine. În plus, mersul pe jos și mișcarea stimulează toate simțurile, implicit mai multe zone ale creierului. Acest lucru este suficient pentru a îmbunătăți activitatea creierului.

Un creier activ înseamnă un creier sănătos. Medicii spun că bolile de la maturitate evoluează mai lent și sunt suportate mai bine de creier, dacă acesta a fost bine irigat  pe parcursul întregii vieți.

30 de minute de mers pe jos îmbunătățesc cu până la 50 la % funcțiile creierului și ale memoriei. Astfel, reducem  și riscul apariției de Alzheimer și demență la bătrânețe.

Sportul este considerat un tratament low cost și la îndemână în cazul depresiilor moderate și a stărilor de anxietate. În cazul efortului de anduranță, mai degrabă decât al celui de forță, crește foarte mult secreția de serotonină.

Emanuela Viziteu

ema.viziteu@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.