Cum a „spart” zona securizată în cazul „bombei” de la Billa acest bărbat

Bărbatul și oamenii legii

Bărbatul și oamenii legii

Singura victimă a “bombei” din faţa magazinului Billa de la Gară a fost şoferul unui bolid Range Rover, care a trecut de toate barajele ridicate de poliţişti.
Şoferul, un cetăţean sirian, circula cu viteză pe strada Arcu, dinspre Tarom către Billa şi a virat deodată stânga, pe strada Bacinschi, care era închisă cu totul de poliţia locală, poliţia rutieră, şi “mascaţii” de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Şoferul bolidului a trecut peste aceştia şi nu a oprit decât atunci când a ajuns la coletul suspect lângă care erau doi ofiţeri SRI îmbrăcaţi în armură, care încercau să deschidă geanta.

Şoferul a spus că nu a observat barajul creat de autorităţi. “Nu am observat că erau poliţiştii, credeam că dirijau circulaţia. Mi-au luat permisul, sunt de mulţi ani în România. Îmi pare rău, desigur”, a spus acesta.
Poliţiştii au avut “de furcă” şi cu numeroşi ieşeni care încercau să treacă prin zonă, dar erau opriţi de poliţişti. Aceştia erau nedumeriţi că nu sunt lăsaţi să circule, până auzeau cuvântul “bombă”. Circulaţia pe strada Bachinschi a fost oprită mai mult de o oră.

Apariţia şoferului lângă bombă, în condiţiile în care zona era securizată, te face să te întrebi cât de profesionist se lucrează în astfel de cazuri. Şoferul a pătruns în zonă fără nicio problemă.

Sursa: Ziarul de Iași

Leave a Reply

Your email address will not be published.