Consilierii PNL nu vor vota propunerea pentru bugetul local. Lipsa marilor proiecte, una dintre cauze

Conlisierii locali ai PNL Iaşi nu vor vota bugetul local dacă acesta va rămâne în forma actuală. Eduard Boz, liderul consilierilor PNL, şi Răzvan Timofciuc au vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre nemulţumirile pe care le au în legătură cu propunerea Primăriei Municipiului Iaşi. Aceştia susţin că bugetul actual este o „cârpeală” şi că nu există viziune. Totodată, Eduard Boz a punctat faptul că în actualul buget nu este inclus niciun proiect cu o importanţă majoră pentru Iaşi şi că este lipsit de transparenţă, întrucât nu s-au pus la dispoziţia consilierilor anexele care fundamentează bugetul.

În acest buget vedem cum promisiunle mărețe din campanie ale primarului sunt lăsate de izbeliște. Acest buget nu rezolvă marile probleme cu care se confruntă Iașul: nevoia Iașului de a avea transport public modern, la nivel metropolitan, traficul infernal, problema parcărilor, problema câinilor vagabonzi care sfâșie oamenii, problema clădirilor cu risc seismic, problema infrastructurii sportive din oraș, etc. Toate acestea sunt promisiuni cu care Mihai Chirica a venit în campanie. Faptul că nu sunt alocate resurse în buget pentru acestea sau resurse minimale, cum ar fi suma pentru parcări, demonstrază că promisiunile din campanie au rămas promisiuni”, a spus Eduard Boz, liderul consilierilor PNL Iași.

Astfel, consilierii locali PNL Iaşi susţin că nu vor vota actuala propunere pentru bugetul local. În cadrul conferinţei, aceştia s-au mai arătat nemulţumiţi de rezultatele şi organizarea Festivalului Internaţional al Educaţiei, ediţia 2016, despre care susţin că nu a adus beneficii oraşului şi spun că nu vor vota bugetul pentru ediţia din 2017.

”FIE 2016 a fost o varză culturală. S-au risipit 2.2 milioane lei pe simpozioane, conferințe, colocvii și altele, fără a exista un concept clar. A fost o însăilare de proiecte fără cap și fără coadă, o bătaie de joc la adresa banilor publici. Acest festival nu a adus nimic bun comunității. Nu au fost articole elogioase despre orașul nostru în presa națională sau internațională, nu avem o creștere a numărului de turșiti care au venit în Iași pentru acest festival. Dacă domnul primar va veni în fața consilierilor locali pentru a solicita alocarea a alte 2.2 mil. lei pentru a avea, din nou, aceeași bătaie de joc la adresa banilor publici, noi ne vom opune”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL Iași.

În urma evenimentelor care au avut loc duminică în Dancu, unde şoferii au protestat pentru reabilitarea DJ 249A, naţional-liberalii au vorbit şi despre iniţiativa primăriei de a reabilita liniile de tramvai din zonă, investiţie pe care o consideră inutilă.

Este o prostie cât China să cheltuim aproape jumătate din suma din fonduri europene alocată Iașului ca Pol de Creștere, adică 20 milioane euro, pentru o astfel de investiție. Cu două milioane de lei de la bugetul local putem reabilita strada care leagă Dancu de zona 2 Băieți și rezolvăm mult mai eficient problema cu care se confruntă ieșenii de acolo”, a mai adăugat Răzvan Timofciuc.

Răzvan Timofciuc crede că introducerea autobuzelor în locul tramvaielor ar fi soluţia optimă pentru relizarea problemei, costurile fiind mai mici.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.