Conferință cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Conferință stomatologie

Conferință stomatologie

Joi, 7 aprilie a.c., la ora 9.00, la Muzeul Unirii din Iași a avut loc deschiderea festivă a Conferinței Naționale „Prevenirea Afecțiunilor Stomatologice” și Simpozionul Național al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Această conferință este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății de către Clinica de Stomatologie Pediatrică din Iași, în perioada 7-8 aprilie.
În cadrul deschiderii s-a serbat împlinirea a 95 de ani de către domnul Prof. Univ. Dr. Mircea Rusu, întemeietorul Clinicii de Stomatologie Pediatrică din Iași, prima clinică OMS din România. De asemenea a fost lansat și albumul „Fereastra din strada Lăpușneanu”, care cuprinde picturi murale din Clinica de Stomatologie Pediatrică.
Invitat de onoare a fost Prof. Dr. Alain Bery, expert la Curtea de Apel din Paris. În prezentarea sa acesta a abordat tema gestionării malpraxis-ului în practica medico-dentară, ortodontică și chirugicală.
„Sunt emoționată pentru că au venit foarte multe personalități, pentru că au fost cuvinte foarte calde adresate, pentru că am avut posibilitatea să îl aniversăm pe domnul profesor la cei 95 de ani. De asemenea și pentru că am avut posibilitatea să lansăm un album cu picturile Clinicii de Stomatologie Pediatrică de pe strada Lăpușneanu, acea „fereastră” din Lăpușneanu care rămâne deschisă tuturor copiilor, pe care îi așteptăm să vină fără teamă la noi, pentru că în jurul lor vor găsi căldură și persoane care se vor îngriji nu doar de dințișorii cât și de sufletul lor”, a declarat Prof. Univ. Dr. Irina Zetu de la Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași și coordonator al evenimentului.
Această conferință a ajuns la a XXIII-a ediție

Alexandra NEAGU

Leave a Reply

Your email address will not be published.