Concursul de chimie „Magda Petrovanu” desfășurat la UAIC

Facultatea de Chimie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a organizat sâmbătă, 8 aprilie, cea de a IX-a ediție a concursului de chimie „Magda Petrovanu”. Scopul concursului a fost să descopere și să promoveze elevii care sunt pasionați de chimie. La concurs au avut oportunitatea să participe, atât cei de la ciclului gimnazial, cât şi liceal, din Iaşi, dar  şi din judeţele învecinate.

Proba de concurs s-a desfășurat pe niveluri de studiu ale disciplinei chimie în 17 amfiteatre ale Universității. Elevii de gimnaziu au susținut proba între orele 10.00 – 11.00, iar cei din ciclul liceal între 10.00 – 12.00. După desfășurarea concursului a avut loc festivitatea de premiere, iar toți participanții au putut vizita gratuit Grădina Botanică „Anastasie Fătu” şi Muzeul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.  Unii tineri au asistat și la efectuarea unor experimente demonstrative de către studenții din asociația ASCIS.

Înscrierea elevilor s-a făcut online, prin completarea unui formular de către cadrul didactic îndrumător nefiind percepute taxe. Anul acesta s-au înscris la concurs 1 500 de elevi dintre care 665 la nivel de gimnaziu, iar aceștia au fost însoțiți de 279 cadre didactice.

Alisa Georgiana PORCARU

Leave a Reply

Your email address will not be published.