Concurs naţional de nutriţie animală la Facultatea de Zootehnie Iași

USAMV Iași

USAMV Iași

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi va găzdui pe 26 martie 2015, „primul concurs de nutriţie animală organizat vreodată în România”, după cum precizează prof. univ. dr. Ioan Vacaru Opriş, cel care a avut ideea acestei competiţii, fiind de asemenea, cadru didactic la Facultatea de Zootehnie Iaşi, membru al Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS) şi membru al Camerei Europene de Experţi.

Perioada de înscriere este până pe 25 martie 2015, iar participarea la competiţie poate fi anunţată atât online, cât şi direct, la sediul Facultăţii de Zootehnie din Iaşi.

Tematica de concurs este axată pe trei problematici: echilibrarea alimentaţiei animalelor de fermă în vitamine şi substanţe minerale, aditivii furajeri – categorii, roluri, eficienţa administrării ş.a.m.d. și  producerea de nutreţuri combinate.

Concursul Naţional de Nutriţie Animală se află, în anul 2015, la cea de-a doua ediție. Competiţia este destinată nu numai studenţilor, ci şi cadrelor didactice şi de cercetare din învăţământul superior, cercetătorilor din staţiuni şi unităţi de cercetare, lucrătorilor din reţeaua de producere şi livrare a nutreţurilor combinate, precum şi fermierilor, crescatori de animale ori producători de furaje.

Anul acesta, şi concurenţii din Republica Moldova pot intra în competiţia recompensată cu premii în euro. Reprezentanţii organizatorilor au efectuat deja o vizită la Chişinău, unde s-a convenit asupra aspectelor legate de desfășurarea concursului.

Ramona Cojocaru

ramona.cojocaru@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.