Comisia juridică a respins solicitarea de urmărire penală în cazul Ponta

Victor Ponta

Victor Ponta

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis astăzi, opt iunie, respingerea urmării penale a premierului în exercițiu, Victor Ponta. Ciprian Nica, vicepreședintele comisiei, a ținut să precizeze că au fost 18 voturi „împotrivă”, șapte „pentru” și o abținere.

La scurt timp după pronunțarea deciziei, președintele PSD a declarat: „În unanimitate am decis toţi liderii Coaliţiei să continuăm o guvernare care merge foarte bine. Vrem să ne ducem la bun sfârșit mandatul și le cerem celor de la PDL-PNL să nu mai folosească justiția în jocuri politice!”.

În schimb, Alina Gorghiu, copreședintele PNL, și-a exprimat nemulțumirea în raport cu hotărârea Camerei Deputaților: „Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o rușine pentru România. Nu ne poate închide pe toți Victor Ponta pentru a rămâne prim-ministru. Au mai fost și alții în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toți au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite!”.

Aceasta a mai adăugat că nu s-a renunțat la protestul lanțului viu în jurul Parlamentului, în pofida deciziei comisiei.

Conform regulamentului, mâine, nouă iunie, Camera Deputaților va evalua în cadrul ședintei de plen solicitarea de începere a urmării penale a lui Victor Ponta. Prim-ministrul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari.

Mihaela Rudenco

mihaela.rudenco@addinfo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.