Comandamentul de Urgență convocat în urma furtunii puternice din Iași

Strada Muzicescu

Strada Muzicescu

În urma furtunii din seara trecută care a afectat Iașul, primarul interimar Mihai Chirica a convocat Comandamentul de Urgență,

La întâlnire au participat reprezentanții S.C. ApaVital S.A. (care gestionează și rețeaua de canalizare de pe raza municipiului Iași), repezentanții S.C. E.On S.A. (care gestionează alimentarea cu energie electrică a pompelor de evacuare a apelor pluviale din oraș), reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanții municipalității (Poliția Locală, S.C. Citadin S.A, S.C. Servicii Publice S.A, S.C. Salubris S.A, S.C. EcoPiața S.A, R.A.T.P., D.A.P.P.P. și Direcția Tehnică și de Investiții).

„Am analizat raportările furnizate de fiecare instituție în parte și am dispus măsuri punctuale pentru problemele apărute în oraș. Astfel, regiile, societățile și direcțiile din subordinea municipalității vor interveni, cu prioritate, încă din această noapte, în zonele cele mai afectate de intemperii (zona Alexandru cel Bun – Dacia – Sarmisegetuza, Podul de Piatră – str. Ipsilanti, zona Păcurari – Toma Cozma, Splai Bahlui – mal stâng, bd. Nicolae Iorga – inclusiv pasajul Galata, pasajul capăt Păcurari).

Am observat, și în această seară, o neconcordanță între cei de la ApaVital și cei de la E.On, care gestionează alimentarea cu energie electrică a pompelor de evacuare a apelor pluviale din diferite puncte ale orașului. Am făcut, din nou, un apel către reprezentanții celor două companii să colaboreze mai bine și să își orienteze planurile de investiții și pentru rezolvarea acestor probleme care ne afectează pe noi toți. Totodată, am dispus tuturor membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență să acționeze cât mai rapid, încă din această noapte, pentru ca, de mâine dimineață, orașul să funcționeze în condiții normale. Echipele mixte ale Citadin, Salubris, Servicii Publice și RATP vor fi la stradă pe parcursul întregii nopți pentru ca vineri dimineața ieșenii să poată circula în condiții normale”, a declarat Mihai Chirica în urma întâlnirii.

Furtuna de joi seara, 14 aprilie, a blocat canalizarea orașului, iar cartiere întregi au fost inundate. În unele zone, apa a depășit o jumătate de metru, iar traficul rutier a fost practic paralizat.

Sursă: Facebook

Alexandra NEAGU

Leave a Reply

Your email address will not be published.