CodeCamp încheie cea de-a 18-a ediţie la Iaşi

Codecamp

Codecamp

S-a sfârşit  cel mai mare eveniment de IT din Iaşi şi zona Moldovei. Code Camp, aflat la cea de-a 18a ediţie în acest an a gazduit aproximativ 2000 de participanti : speakeri locali şi internationali, împătimiţi ai industriei IT. Tematica pentru această ediţie a fost inovaţia şi discursurile au urmat un curs clar, segmentat pe trackuri şi subiecte care sa intereseze publicul de profil.

Ediţia curentă este la fel de vibrantă ca celelalte ediţii anterioare, am vazut mai mult zâmbet, am avut ca temă a conferinţtei inovaţia şi disruption. Au venit oameni foarte conectaţi şi  interesaţi de ceea  ce s-a discutat;  cred ca deja avem idei pentru ediţiile urmatoare să-l facem mai interesant şi mai bun şi mai util.  A declarat Co-fondatorul CodeCamp, Florin Cardaşim.

Conferinţa i-a găzduit pe  speakerii internationali : Thomas Behrens, Group Head of Analysis al Endava care a acaparat peste 250 de curioşi în prezentarea sa despre Ce se află dincolo de expertiza tehnică, iar Saher Sidhom, fondator şi CEO al Hackmasters a încântat audienţa cu opinia sa despre viitorul muncii. Firmele locale prezente la eveniment şi-au sustinut speakerii şi au invitat participantii la booth-urile lor pentru diferite concursuri sau discutii despre oportunitati de angajare.

De asemenea, anul acesta comunitatile locale de IT s-au implicat mai mult, au preluat initiaţivă şi au desemnat reprezentanţi pentru track-urile de discuţii.  „Am avut ceva semnale bune anul acesta, la ediţia curentă, comunităţile de genul: Project Management,  BA Lounge , Iasi Javascipt sau Tabăra de testare s-au implicat şi au luat ownership pe trackuri, pe specialitatea lor şi pe viitor mi-aş dori şi ca celelalte societăţi să ia ownership şi să îşi dorească să fie reprezentate în astfel de conferinte”, a spus Florin Cardaşim.

De anul acesta, CodeCamp se extinde şi la Cluj, unde pe data de 7 Mai va avea loc prima ediţie a evenimentului.

„La Cluj e primul eveniment pe o piaţă de evenimente matură, în aceeaşi lună mai sunt 4 evenimente majore în Cluj iar CodeCamp cred că se poziţionează bine, avem deja 700 de participanţi inscrişi  şi pentru prima ediţie avem un line up interesant cu oameni foarte bine pregatiţi. Comunitatea începe să vibreze şi acolo”, a adăugat Florin.

CodeCamp are loc inca din anul 2009 si in fiecare an sunt cate doua editii : una in Aprilie si una in Noiembrie. Este unul dintre cele mai mari evenimente de IT din ziona de Nord Este a Romaniei si acapareaza an de an tot mai multi impatimiti sau curiosi ai domeniului. Mai multe detalii pe : iasi.codecamp.ro

Anca PASCAL

Leave a Reply

Your email address will not be published.